Gastro

Vil du med os i køkkenet?

Gastro handler ikke om kulinarisk ypperlighed – det handler om smag. Smag og passion gennem forberedelse, tilberedning, omtanke og nysgerrighed.

Hvad enten det er den simple hverdagsret, kærestemiddagen på SU-budget eller en lækker nytårsmenu, så er smagen omdrejningspunktet.

Er du nysgerrig på at få smagssansen i spil? Har du lyst til at lege med krydderier og få styrket passionen og glæden ved madlavningens kunst? Så er gastro-linjen lige noget for dig.

Nysgerrighed vigtigere end erfaring

For at deltage på gastro-linjen behøver du ikke nødvendigvis at møde op med en masse køkken-skills eller have en plan om at gå kokkevejen senere i livet.

Det vigtigste er, at du er passioneret omkring mad, at du har tålmodighed i et køkken, kan arbejde i et team og er vant til at gøre dig umage med de ting, du laver.

Du behøver altså ikke nødvendigvis at være Teenage MasterChef for at være med i køkkenet på Gastro. Du kan sagtens være med uden at have ret megen erfaring – så længe du er villig til at lære, være nysgerrig og stille spørgsmål.

Hvad venter der i køkkenet?

Vores overordnede mål er at få sanserne i spil, skabe madpassion og tryghed og glæde ved at færdes i et køkken.

  • Vi lærer, mens vi tilbereder (teorien tager vi ofte over gryderne)
  • Vi gennemgår teknikker, opskrifter, sammensætning, anretning og lærer om smage og teksturer
  • Vi arbejder med alle dele af dagens måltider (forretter, hovedretter, desserter og bagværk)
  • Vi arbejder med mad fra alle lande
  • Vi tager altid udgangspunkt i holdets idéer og ønsker
  • Vi tager ud af huset og besøger fx lokale plantager, kokkeskoler, tager på østerstur eller andet (afhængig af sæsonens muligheder)
  • Vi arbejder med temaer alt efter holdets ønsker (fx galla, bagedyst og pastaforløb)

Allergier mm: Gennem forløbet kommer du til at arbejde med de fleste typer af fødevarer – også selvom det måske ikke er noget, du af forskellige årsager normalt spiser. Hvis du fx er allergisk eller ikke spiser en type kød af religiøse årsager, vil du stadig komme til at arbejde med tilberedningen af maden, men uden nødvendigvis at spise eller smage på den til sidst.

Tag et år på gastrolinjen

Alle kan altså være med på gastrolinjen! Det vigtigste er, at du hylder den gode madoplevelse og er klar til at få sanserne i spil!

Vi glæder os til at byde dig velkommen i køkkenet, høre dine idéer og hjælpe dig hele vejen gennem madlavningens kunst.

Der er som udgangspunkt plads til 10 – 12 elever på vores hold.